Wat is een waterpijp?

De waterpijp.. Wie kent het sinds de laatste paar jaren niet? Het is ook wel bekend onder de namen shisha, ghaliyan, hookah, hubble bubble en nargileh, maar er zijn zeker nog andere benamingen voor.


Wat is de functie van een waterpijp?


De waterpijp is een instrument waarmee je gearomatiseerde pijptabak of stoomsteentjes, maar ook bijvoorbeeld wiet en hasj kan roken. De benaming voor het soort waterpijp waarmee je wiet of hasj kan roken is een bong.


Hoe werkt een waterpijp?


Er zijn infeite 4 onderdelen die ervoor zorgen dat jij de mogelijkheid hebt om een waterpijp goed te gebruiken. We beginnen natuurlijk bij de slang met mondstuk, waar je de rook door kan opzuigen. Dan hebben we het glazen gedeelte van een waterpijp die over het algemeen word gevuld met water, maar dit kan ook met alcohol voor een dubbel effect. Dit gevolgd door een kleine ronde schacht die meestal word gemaakt van metaal. Deze loopt van net iets onder het water niveau naar het tabak kommetje. Hierin word het rookwaar gedaan met erboven een klein laagje aluminiumfolie met voorgeprikte gaatjes. Op het aluminiumfolie word een brandend kooltje (of tabletje) gelegd. Als jij aan het mondstuk zuigt laat je het kooltje wat bovenop het folie ligt gloeien en zorg jij dat er rook vanaf het kommetje door de buis naar het mondstuk word gezogen.